dijous, 11 de juny del 2009

Jornada "Famílies que cuiden"

El passat 11 de juny es va celebrar a l'Auditori de la Torre Agbar la Jornada "Famílies que cuiden" promoguda per la Xarxa de Suport a les Families Cuidadores. 

Aquesta primera jornada, en la que van participar unes 280 persones de més de 50 organitzacions, entitats, fundacions i institucions diferents, volia ser un espai de reflexió i sensibilització entorn a una realitat que afecta a més d'un 10% de la població adulta de la ciutat de Barcelona. Un dels objectius de la jornada era poder visibilitzar la tasca que porten a terme les persones cuidadores no professionals amb les persones dependents o que tenen necessitats especials d'atenció, al mateix temps se'ls feia un reconeixement públic. 

A l'acte, que va comptar amb l'assistència i participació del Sr. Ricard Gomà, Segon Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, es va presentar  l'informe "La salut dels que conviuen amb persones que tenen necessitats especials d'atenció o dependència a Barcelona" elaborat per l'Agència de Salut Pública de Barcelana (ASPB).


També es va celebrar una taula rodona amb persones representants de les entitats de la xarxa i professionals de l'àmbit de la salut  en la qual es van poder recollir reflexions, orientacions i propostes entorn a com s'ha d'abordar el recolzament i el suport a les famílies cuidadores de la ciudad.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada